Nyt olisi jo korkea aika saada yrittäjien asiat kuntoon

YLE:n artikkeli

Yhteisöveron alennus 26 %:sta 20 %:iin koski vain osakeyhtiöitä. Henkilöyhtiöt eivät tuolloin saaneet mitään kevennystä verotukseensa. Siitä huolimatta, että omistajat / yrittäjät vastaavat vielä paremmin yritystensä velvollisuuksista kuin Oy:t.

Henkilöyhtiöt vastaavat omalla omaisuudellaan yritystensä vastuista, kun Oy:t usein vain yritykseen sijoittamallaan pääomalla. Joka tapauksessa henkilöyhtiöt ovat viime vuosina työllistäneet huomattavasti enemmän huolimatta tästä epäkohdasta. On puhuttu ja kirjoitettu paljon 5 % vähennyksestä henkilöyhtiön tulokseen, mutta mitään ei ole tapahtunut. Tämä olisi hallitukselta positiivinen kädenojennus yrittäjille. Varsinkin kun yrittäjien ja sentrepreneur-1103722_960_720amalla työllistämisen asiaa ei ole oikein kukaan ajanut. Vuoden 2017 alusta tuleva ALV:n muutos maksuperusteiseksi pienille yrityksille on hyvä päätös, mutta senkin olisi pitänyt koskea kaikkia yrityksiä. Valtio ei saa siinä enempää eikä vähempää verotuloja kuin
suoriteperusteisessa maksussa. Siirtymävaiheessa on muutaman kuukauden viive. On valtiolta kohtuutonta pitää yrittäjiä valtion pankkina ja mahdollisesti ajaa joitain yrityksiä konkurssiin, jos rahat ei tule ajoissa.

Nyt olisi jo korkea aika saada yrittäjien asiat kuntoon, koska vain tällä keinolla saadaan uusia työpaikkoja.

Ahti Hurmalainen,
Yrittäjä Espoosta

Petteri Orpo Kuva: Jarno Kuusinen / AOP, yle.fi